NIEUWSBRIEF PV OESO PARIJS JUNI 2014

De maand mei stond sterk in het teken van het jaarlijkse OESO Forum en OESO Ministersvergadering. Het Forum viel op door de diversiteit van de deelnemers aan de levendige debatten, waarbij groeiende ongelijkheid, slinkend vertrouwen in beleid en klimaatverandering kernthema’s waren.

Hierin kwamen mensen uit alle geledingen van de samenleving en van de wereld aan het woord. De levendigheid en interactiviteit was bij de OESO Ministersvergadering wel een flinke slag minder, en dat is een punt dat in de toekomst wel verbetering behoeft. Indrukwekkend was wel de openingsspeech van de Japanse Minister President Abe waarin hij voor de OESO een belangrijke missie zag in het scheppen van de nieuwe economische orde van de 21e eeuw. Er waren meer ministers aanwezig dan in de afgelopen jaren en voor het eerst is op een OESO Ministersvergadering een Klimaatverklaring aangenomen. Net achter de rug is het Global Forum on Responsible Business Conduct (dat is de OESO term voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) met Minister Ploumen in een hoofdrol. Onder co-voorzitterschap van Nederland (Minister Ploumen) en Frankrijk (Minister Montebourg) werd ook de eerste Informele Ministersvergadering over dit onderwerp gehouden, met een verheugend grote participatie van Ministers uit niet-OESO-landen en een klinkend communique als uitkomst. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een rijzende ster in OESO land.    

Noé van Hulst
Permanent Vertegenwoordiger, Ambassadeur van Nederland bij de OESO
7, rue Eblé | 75007 | PARIS
T +33 (0) 1 4062 3304
noe.vanhulst@minbuza.nl

http://oeso.nlvertegenwoordiging.org
www.twitter.com/noevanhulst;
Facebook: http://on.fb.me/1hNMmWe