Lezing over WRR-rapport 'Europese Variaties'

In samenwerking met de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid organiseren de Nederlandse Ambassade in België en de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging bij de EU op dinsdag 12 maart een lunchlezing over het WRR-rapport 'Europese Variaties'.

Dr. Mathieu Segers en Dr. Ernst Hirsch Ballin gaan tijdens deze lezing in op de belangrijkste vraag die in het rapport wordt gesteld: hoe kan de Europese Unie beter tegemoet komen aan de behoeften van haar burgers?

De WRR legt voor verdere ontwikkeling van de Unie de nadruk op variatie.  De Europese Unie moet helpen te voorzien in behoeften van haar burgers aan veiligheid, stabiliteit, welvaart en sociale bescherming, maar dat hoeft niet altijd en overal op dezelfde manier. Variatie biedt mogelijkheden om onderwerpen die Europese samenwerking vereisen, zo aan te pakken dat nationale democratieën hun eigen rol kunnen blijven spelen. Hiermee wil de WRR de discussie over de toekomst van de Europese Unie bevrijden van de drang om eenvormige toekomstbeelden te omhelzen.

Download 'WRR-Rapport: Europese Variaties'

De bijeenkomst vindt plaats op 12 maart van 12.30 tot 13.30 uur (inloop 12.00 uur). Er wordt voorafgaand aan de lezing een broodjeslunch geserveerd. Na afloop is er ruimschoots gelegenheid voor het stellen van vragen.

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk 1 maart. Inschrijven via deze link.

Adres

Kortenberglaan 4 - 10
1040 Brussel