Verkiezingen Europees Parlement 2019

Van 23 tot en met 26 mei zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. De Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging bij de EU in Brussel is in aanloop naar de verkiezingen gastlocatie van twee verkiezingsdebatten.

In Nederland wordt op donderdag 23 mei gestemd voor het Europees Parlement. Ook Nederlanders in het buitenland kunnen hun stem uitbrengen bij de Europese Parlementsverkiezingen.

Wie tijdelijk in het buitenland verblijft, maar nog wel staat ingeschreven bij een Nederlandse gemeente, kan per brief stemmen of iemand machtigen.

Nederlanders die woonachtig zijn in het buitenland  en niet ingeschreven staan bij een Nederlandse gemeente kunnen alleen per brief stemmen. Om te kunnen stemmen dienen zij zich eenmalig als kiezer te registeren bij de gemeente Den Haag. Voor elke verkiezing worden de documenten waarmee per brief kan worden gestemd toegestuurd.

Bent u nog niet geregistreerd als kiezer buiten Nederland? Om mee te kunnen stemmen bij de Europese Parlementsverkiezingen, kunt u zich tot en met 11 april 2019 registreren.

Verkiezingsdebatten op de Kortenberglaan

In aanloop naar de verkiezingen van het Europees Parlement treedt de Permanente Vertegenwoordiging op als gastlocatie van twee verkiezingsdebatten, georganiseerd door Politico en NOS.

Dinsdag 2 april is de conferentieruimte van de ambassade aan de Kortenberglaan het decor van de Politico European Elections Great Debates. Leden van het Europees Parlement van de acht politieke groepen gaan met elkaar in debat over de thema’s landbouwbeleid en klimaat en migratiebeleid.

Woensdag 10 april vindt het NOS lijsttrekkersdebat plaats op de Permanente Vertegenwoordiging, met deelname van de Nederlandse lijsttrekkers voor de Europese verkiezingen. Het debat wordt georganiseerd door de NOS in samenwerking met de Brusselse afdelingen van de politieke partijen.

Voor beide bijeenkomsten geldt dat de Permanente Vertegenwoordiging uitsluitend gastlocatie is. De organisatie van de debatten is in handen van Politico en NOS.