EU Green Week events op de Permanente Vertegenwoordiging

In het kader van EU Green Week worden op 15 mei en 16 mei twee evenementen georganiseerd op de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging bij de EU.

Free your wardrobe event

15 mei (15.00-19.00u)

Verantwoordelijkheid en innovatie in de toeleveringsketen en het gebruik van gerecyclede materialen dragen bij aan de transitie naar een circulaire kledingindustrie. Het beleid van de EU moet erop gericht zijn om deze transitie te ondersteunen als we de doelstellingen van het Parijs-akkoord willen halen.

Tijdens dit event staan duurzame mode en consumptie centraal. In korte pitches gaan vertegenwoordigers van de kledingindustrie in op de vraag hoe EU-beleid kan bijdragen aan deze transitie. En omdat hergebruik van kleding begint bij jezelf, kan iedereen deze dag eigen kledingstukken en accessoires inbrengen en vervolgens iets ‘nieuws’ uitkiezen. Overgebleven kleding wordt aan een lokaal goed doel gedoneerd.

De kledingruil is van 15.00u tot 19.00u, het plenaire gedeelte start om 17.00u.

Meld je hier aan

Substituting bad habits: Making REACH work for health, environment and competitiveness

16 mei (09.00-13.00u)

REACH is de meest ambitieuze chemische regulering ter wereld, bedoeld om burgers te beschermen tegen chemische blootstelling. Maar op dit moment is slechts 1 van 191 zeer zorgwekkende stoffen (SVHC's) verboden. Tijdens dit evenement georganiseerd door de European Environmental Bureau, Fipra en de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging bij de EU  gaat in op de autorisatie en vervanging van SVHC’s in de periode 2015-2019. Daarbij wordt ingegaan op de cijfers en recente case studies en worden aanbevelingen gedaan voor de nieuwe Commissie.

Het aantal plaatsen voor dit event is beperkt.

Aanmelden via deze link

Voor meer informatie over deze en andere #EUGreenWeek events, kijk op www.eugreenweek.eu

Hoort bij