Lunch Talk met Mendeltje van Keulen

Donderdag 6 juni organiseert de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging bij de EU een Lunch Talk met dr. Mendeltje van Keulen. We spreken met haar over het werk van Europarlementariërs en blikken vooruit naar de nieuwe legislatuur van het Europees Parlement.

Van Keulen is lector aan de Haagse Hogeschool, voormalig griffier Europese Zaken bij de Tweede Kamer en gepromoveerd op de rol van Nederland in Europese beleidsvorming. Onlangs publiceerde ze met journalist dr. Chris Aalberts het boek “Wat doen ze daar eigenlijk?”. Hierin wordt het werk van de 26 Nederlandse Europarlementariërs tussen 2014 en 2019 beschreven.

Op 6 juni bespreken we met Van Keulen haar meest recente boek en hebben we het over haar lange ervaring in Brussel en op het Binnenhof. Centraal staat de vraag hoe een Europarlementariër het verschil kan maken in Europese besluitvorming. Hoe organiseer je dat werk, wat betekent het voor de Nederlandse belangenbehartiging en hoe wordt transparantie in het besluitvormingsproces gewaarborgd?

Voorafgaand aan het gesprek wordt een broodjeslunch geserveerd.

Aanmelden is mogelijk via deze link

Programma:
12:00 – inloop / broodjeslunch
12:30 – Lunch Talk met Mendeltje van Keulen
13:30 – einde


Adres:
Kortenberglaan 4-10, Brussel