Digital Days op Permanente Vertegenwoordiging

Als onderdeel van de Digital Days organiseert de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging bij de EU verschillende evenementen over de ontwikkelingen in de digitale economie. De volgende evenementen vinden plaats: Ethical AI and Innovation (23 januari), Competition Policy in the Digital Age (27 januari) en Political Content Online (29 januari).

Ethical AI and Innovation

23 januari, 12:30-16:00

Kunstmatige intelligentie zal in de komende decennia de economie sterk veranderen. De Europese Commissie streeft naar AI waarbij de mens en ethiek centraal staat, met profijt voor bedrijven en de maatschappij.

Op dit evenement discussiëren beleidsmakers, experts en belangengroepen over hoe we mensenrechten en ethische principes kunnen beschermen, en tegelijkertijd innovatie kunnen stimuleren. Het evenement begint met een presentatie van het Nederlandse AI actieplan en het Nederlandse non-paper voor een EU-benadering van AI.

Sprekers zijn Dragos Tudorache (MEP, Renew), Tom Berendsen (MEP, EVP), Khalil Rouhana (DG Connect, Europese Commissie), Holger Hoos (Professor Machine Learning, Universiteit Leiden) en Kees van der Klauw (Nederlandse AI coalitie). Moderatie door Jennifer Baker.

Registreren kan via dit formulier.

Voor dit evenement is een livestream beschikbaar via ons twitterkanaal @NLatEU.

Competition Policy in the Digital Age

27 januari, 14:30-17:00

In 2020 zet Europa een nieuwe koers uit richting het digitale tijdperk. Wat is de rol van competitiebeleid en online platforms in dit nieuwe tijdperk? Is de huidige EU voldoende uitgerust om een eerlijke en innovatieve digitale economie in te richten? Zijn nieuwe instrumenten noodzakelijk?

Sprekers zijn Stéphanie Yon-Courtin (MEP, Renew), Claire Bury (DG Connect, Europese Commissie), Christian Borggreen (CCIA), Karina Stan (Developers Alliance) en Ursula Pachl (BEUC). Moderatie door Imane Elfilali.

Toegang enkel op uitnodiging.

Political Content Online

29 januari, 16:00-19:30

Het Democratic Action Plan van de Europese Commissie presenteert maatregelen om buitenlandse beïnvloeding in Europese verkiezingen aan te pakken. Online kanalen zijn extreem belangrijk in het verspreiden van politieke advertenties en boodschappen naar een groot publiek. Dit dwingt ons na te denken over politieke verantwoording en de mogelijke spanning tussen fact-checking en vrijheid van meningsuiting.

Sprekers zijn Meg Chang (Facebook), Monika Ladmanove (Kabinet Jourová, Europese Commissie), Kati Piri (tbc. MEP, S&D) en Shannon Bakker (nu.nl). Moderatie door Samuel Stolton.

Registreren kan via dit formulier.

Voor dit event is een livestream beschikbaar via ons twitterkanaal @NLatEU.

#DigitalDays
Volg @NLatEU op Twitter en laat je stem horen met de hashtag #DigitalDays.