Veelgestelde vragen

Waarom zet de gPV NAVO zich in voor het Nederlandse bedrijfsleven?

De NAVO is een bondgenootschap van 29 onafhankelijke staten. Iedere bondgenoot heeft zijn eigen belangen, en zo ook Nederland. Een belangrijk onderdeel van deze Nederlandse belangen zijn de belangen van het Nederlandse bedrijfsleven. De gPV NAVO zet zich in voor deze belangen door actief mee te denken en te assisteren waar mogelijk.

Waarom zou het Nederlandse bedrijfsleven contact opnemen met de gPV NAVO?

De gPV NAVO kan het Nederlandse bedrijfsleven ondersteunen bij het bereiken van nieuwe succesvolle overeenkomsten met de NAVO. De gPV NAVO kan hierbij actief meedenken waardoor nieuwe en extra mogelijkheden ontstaan voor de verkoop van producten/diensten van het Nederlandse bedrijfsleven.

Wat zijn praktische voorbeelden waarbij de gPV NAVO kan ondersteunen?

- Het bieden van achtergrondinformatie van projecten
- Doorverwijzen naar juiste persoon/personen binnen NAVO
- Het verkrijgen van een toegangspas tot het NAVO-hoofdkwartier op grond van een geldige veiligheidsverklaring 
- Optreden als formele instantie bij een dispuut (klachten over procedures)

Wat heeft NAVO nodig?

Op onder andere de volgende gebieden kunnen nieuwe succesvolle overeenkomsten gesloten worden met NAVO:
- Cyber Defence
- Air Command and Control System
- Ballistic Missile Defence
- Pijpleidingen
- Gebouwen
- Vliegvelden
- Command and Control systemen
- IT hardware en software
- Satellietcommunicatie
- Advisering / consultancy

Hoe word ik op de hoogte gebracht van nieuwe projecten?

Op de pagina Openbare aanbestedingen staan een aantal handige websites waarop nieuwe projecten worden aangeboden. Ook houdt de NIDV u op de hoogte van nieuwe projecten als u bij de brancheorganisatie aangesloten bent.

Wat betekenen de afkortingen NOI, BOA en IFB?

NOI
NOI staat voor Notification of Intent. Een NOI is een vooraankondiging van een opdracht die binnenkort beschikbaar wordt voor bedrijven om een bod op uit te brengen. Bij de NSPA ( NATO Support Agency) wordt dit FBO ( Future Business Opportunities) genoemd.

BOA
BOA staat voor Basic Ordering Agreements. Bij BOA is een contract opgesteld tussen de leverancier en de NAVO (of een NAVO-entiteit) waarin afspraken zijn vastgelegd over een aantal gespecificeerde goederen en diensten. Er zijn BOA-afspraken voor bijvoorbeeld hard- en software, consultancy en kantoorbenodigdheden.

IFB
IFB staat voor Invitation For Bid. Er is sprake van IFB wanneer biedingen van bedrijven kunnen worden ingediend op een project. Het is slechts een bepaalde periode mogelijk om een bod uit te brengen. De aanbestedingsprocedures van de NAVO zijn streng, daarom is het belangrijk om de deadline goed in de gaten te houden.