Wie is wie

Er is bij de NAVO geen centrale entiteit waar vanuit alle aankopen worden gedaan. De aankopen worden gedaan door verschillende entiteiten van de NAVO.

Voor ieder project is één van de 29 NAVO-landen, een NAVO-agentschap of een Strategic Command verantwoordelijk voor het projectmanagement, dit zijn de zogenaamde Host Nations.

Er zijn twee grote agentschappen binnen de NAVO: NATO Support Agency, NSPA en NATO Communications and Information Agency, NCIA.
NSPA is een organisatie die logistieke ondersteuning biedt voor diverse terreinen. NCIA is verantwoordelijk voor alles wat binnen de NAVO te maken heeft met informatie- en communicatietechnologie.

De belangrijkste gebruikers van NAVO-projecten zijn de twee Strategic Commands. Één hiervan is Allied Command Operations, ACO dat verantwoordelijk is voor de planning en uitvoering van de NAVO-missies.
De andere is Allied Command Transformation, ACT dat zich richt op de defensieontwikkelingen op lange termijn binnen de NAVO. Beide Strategic Commands zijn verantwoordelijk voor het identificeren van militaire behoeften binnen hun domein.