Stage bij de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de OESO, Parijs

De Permanente Vertegenwoordiging van het Koninkrijk der Nederlanden bij de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (PV OESO) in Parijs zoekt stagiaires voor een periode van minimaal 3 en maximaal 6 maanden. PV OESO behartigt de Nederlandse belangen bij de OESO op de verschillende beleidsterreinen van deze organisatie, waaronder economie, handel, innovatie, governance en internationale samenwerking. Signaleren van activiteiten en ontwikkelingen binnen de OESO, en het uitdragen van Nederlands beleid en posities is ons dagelijks werk. Dit in nauw contact met ministeries in Den Haag en het secretariaat van de OESO. De PV OESO bestaat uit een professioneel en collegiaal team, met naast de ambassadeur vijf beleidsmedewerkers en twee administratieve medewerkers.

Kijk op onze website voor meer informatie over de PV en onze werkzaamheden en activiteiten.

Op de website van de OESO is meer informatie te vinden over diens werkgebieden en die van aanverwante organisaties, zoals het International Energy Agency (IEA) en het Development Centre.

 Stage omschrijving

Een stage bij de PV OESO biedt de gelegenheid om kennis te maken met het werken in een intergouvernementele omgeving en met de rol van een PV daarin. Uitgangspunt is dat de stagiair(e) kennis maakt met zoveel mogelijk facetten van het werken op een PV: het is een meeloopstage. Daarnaast is het mogelijk de stage te koppelen aan je eigen onderzoeksvraag of een project in het kader van je studie.

De stagiair(e) draait mee in de dagelijkse werkzaamheden van de PV. Daaronder horen het bijwonen van vergaderingen bij de OESO en het daarover rapporteren aan Buitenlandse Zaken en andere ministeries. Actieve communicatie via sociale media (website, Facebook en Twitter) maakt onderdeel uit van je werk. Daarnaast kan de PV ook bij logistieke en andere praktische werkzaamheden ter ondersteuning van het werk een beroep doen op de stagiair(e).

Functieprofiel

Studenten die wij zoeken:

  • volgen een relevante universitaire studie, het liefst in de masterfase. Een achtergrond in economie of internationale betrekkingen is een pré;
  • hebben een aantoonbare interesse in internationale politiek en economie alsook affiniteit met de beleidsterreinen van de OESO;
  • hebben bij voorkeur al enige internationale ervaring;
  • hebben basiskennis van de Nederlandse binnenlandse politieke verhoudingen;
  • beheersen de Nederlandse en de Engelse taal uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk. Basiskennis van de Franse taal is niet vereist maar wel welkom;
  • beschikken over goede communicatieve vaardigheden en goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
  • zijn collegiaal, enthousiast, flexibel, werken zelfstandig en nemen graag initiatief.

Algemene voorwaarden en vergoedingen

Informatie over de algemene voorwaarden om in aanmerking te komen voor een stage bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, als ook over stagevergoedingen kun je vinden op:

http://www.internationalefuncties.nl/internationale-ervaring/stages-buitenlandse-zaken/voorwaarden-en-vergoedingen/

Meer weten en/of solliciteren

Ben je geïnteresseerd in een stageplaats bij PV OESO voor het jaar 2021, stuur dan zsm je motivatiebrief, CV, studieresultaten en eventuele referenties en/of stagebeoordelingen naar de heer Robert-Jan Scheer(robert-jan.scheer@minbuza.nl) met een kopie aan PAO@minbuza.nl. Stuur je brief het liefst drie maanden voordat je je stage wilt beginnen. Voor vragen kun je ons ook e-mailen.

Ben je ook geïnteresseerd bij een stage bij de OESO zelf?  Klik hier voor  het OECD Internship Programme

Stage omschrijving