COVID-19: update Frankrijk

De Franse overheid heeft op 16 maart nieuwe maatregelen getroffen om het risico op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen.

In heel Frankrijk geldt dat vanaf 17 maart 12h00 burgers wordt gevraagd thuis te blijven, behalve voor boodschappen, artsenbezoek, mantelzorg of werk dat niet thuis gedaan kan worden. Scholen en alle niet-essentiële plaatsen en winkels zijn dicht, behalve levensmiddelenwinkels, apotheken, benzinestations, etc.

De buitengrenzen van het Schengengebied zijn voor 30 dagen gesloten. Binnen Schengen kan worden gereisd maar ook hier geldt: alleen indien noodzakelijk. Reizigers die naar- of door Frankrijk reizen wordt aangeraden het formulier attestation de déplacement dérogatoire in te vullen (of over te schrijven) en daarin de reden van de reis aan te geven (4e hokje aankruisen - déplacements pour motif familial impérieux - en handmatig toevoegen: retour aux Pays-Bas) Het formulier is hieronder te vinden.

Meer informatie over het coronavirus in Frankrijk op de website van de Franse regering en de website van het Franse ministerie van Binnenlandse zaken.