Reizen binnen Straatsburg

Per tram

U kunt een tramkaartje kopen bij de automaat bij de halte. Een kaartje kost EUR 1,60 en kan een uur worden gebruikt. Vergeet niet het kaartje aan het begin van de reis bij de halte af te stempelen.
Vanaf het Centraal Station naar de Raad van Europa:

  1. Neem Tram C in de richting van Rodolphe Reuss.
  2. Stap uit bij de halte ‘ Gallia’ (na ca. 11 minuten).
  3. Stap over op Tram E richting Robertsau Boecklin. Stap uit bij halte ‘ Droits de l’Homme’ (na ca. 8 minuten), van waaruit u rechtsaf gaat, de brug over. Het Palais de l’Europe vindt u aan uw rechter hand.

Voor verdere informatie over het openbaar vervoer in Straatsburg zie: www.cts-strasbourg.fr

Taxi's
In de stad vindt u taxi's bij het station en bij de tramhalte 'Homme de Fer'. Voor een rit vanuit het centrum van de stad naar de Raad van Europa variëren de kosten van EUR 10,00 tot EUR 15,00.

Per fiets

Straatsburg is een zeer fietsvriendelijke stad. De stad heeft een groot netwerk van fietspaden, zo'n 400 kilometer lang, dat elk jaar wordt uitgebreid. Veel hotels geven de mogelijkheid een fiets te huren. Ook kan men bij een fietsenverhuurbedrijf terecht (verhuurpunten bij Centraal Station en in het Centrum), kosten voor 1 uur ca. EUR 1,00 en voor 1 dag ca. EUR 5,00

Wilt u een fiets voor langere tijd huren, dan wordt er een borg van EUR 150,00 gevraagd. Voor meer informatie: www.velhop.strasbourg.eu