Vacatures en stages

Stage bij UNESCO

Ben jij geïnteresseerd in een stage bij UNESCO? Kijk dan eens in de intern database van UNESCO! Voor meer informatie, zie: https://en.unesco.org/careers/internships

Stageplek Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij UNESCO

Voor de periode 15 januari 2020 t/m 15 juli 2020 is de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging (PV) bij UNESCO op zoek naar een stagiair (m/v) die de PV kan versterken. Deze stage is een unieke gelegenheid voor studenten om ervaring op te doen in een multilaterale context in het buitenland. Een belangrijke taak van de stagiair is het bijwonen van vergaderingen bij UNESCO over een groot aantal verschillende onderwerpen en het verslagleggen daarover in de Nederlandse taal, m.n. tijdens de Uitvoerende Raad.

De stagiair die de PV zoekt, volgt een universitaire studie, bij voorkeur in een van de volgende richtingen: internationale betrekkingen, geschiedenis, (internationaal) recht, journalistiek, communicatie- of cultuurwetenschappen. Buitenlandervaring en affiniteit met multi-culturaliteit strekt tot aanbeveling.

Voorwaarden zijn:

  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
  • Ten minste passieve kennis van de Franse taal
  • Vlotte pen
  • Bedreven met sociale media
  • Ingeschreven bij een universiteit ten tijde van de stage
  • Drager van (in ieder geval) de Nederlandse nationaliteit

De PV is op zoek naar een enthousiaste stagiair met maatschappelijke betrokkenheid, een open blik en een breed vizier!

Geïnteresseerden kunnen t/m 30 september 2019 via e-mail een motivatiebrief met cv richten aan de Permanente Vertegenwoordiging van het Koninkrijk der Nederlanden bij UNESCO, t.a.v. Stein van Oosteren (stein-van.oosteren@minbuza.nl).

Sollicitanten krijgen altijd antwoord. Voor degenen die uitgekozen worden voor een gesprek: gesprekken zullen plaatsvinden in Den Haag op 11 oktober 2019.